Underbar jul<3

Tänka sig, flera veckors planerande och flera veckors stress med presenter är förbi. Än har jag ett tiotal inpackade presenter som väntar på att hamna till sina nya ägare men jag verkar ha allt annat än tid för att dela ut mer julklappar. 12 dagar kvar, och det är allt. Sen är min vardag överfull av tystnad, tristhet och ingen att mysa med. Inga sena kaffebesök till borgå eller lovisa, inget sådant mer. I ett halvt år, huj :( Jag önskar att jag sku få svar på min ansökan om en bostad, den verka så liten och mysig och jag vet exakt hur jag sku piffa upp den! En liten lägenhet så att jag kan sitta hemma och känna mig ledsen utan att någon gnäller på mig. Jag kommer sakna honom ENORMT.



Häromdagen rakade vi av hans röd-svarta sjukt långa hår, och han ser underbar ut<3
Han får intens ha sina örhängen i armen, tänk hur mycket som är off limits liksom? Underligt tycker jag, och att måsta raka sitt hår när man skall ut i -30 grader och springa, vad är det egentligen för idé?




Min ena jul såg ut såhär, det här är före min pappa flamberade hans efterrätt med att tända på brandy i ett glas, och långsamt låta den blå lågan sippra ner på efterrätten. Såg så vackert ut, en blå härlig låga!

Ps. jag vet att hattarna ser dumma ut, men de får vi varje år från våra crackers, och på julen lyder Ett ordspråk i vårt hus: No hat, no food.

.



ps. jag älskar vår julgran<3

Finsk jul VS min jul

Imorgon, 24.12 ska jag fira min första ordentliga finska jul. Är litet rädd, har aldrig ätit lutfisk förut men jag har hört att det är genomskinligt ? Hursomhelst så vet jag intens vilken tid på dygnet man ska öppna julklapparna. Litet skrämmande för att vara ärlig, tänk om jag frågar om jag får öppna mitt paket och alla skrattar och säger att jag ska vänta flera timmar?
Min jul, hemma alltså, har alltid firats 25e. Det finns inga julklappar under granen dagen före, men 25e när man vaknar och går in i vardagsrummet så blänker hela golvet och alla hörn,bord,hyllor,soffor av skinande stora och små paket. När man öppnat paketen far man tillbaka och sova (då vi oftast vaknar 6 på morgonen) och sen ett par timmar senare stiger man upp för att börja laga huset färdigt för middagsgästerna.

Med ett leende på ansiktet brukar min älskling säga: Tänk, våra barn kommer vara dom lyckligaste nånsin när
dom skryter i skolan om att dom firat 2 jular. <3

Paketerat färdigt!


Äntligen har jag de flesta klapparna paketerade. Har inte direkt haft inspiration den senaste veckan men idag började jag klippa och klistra mina gamla skolådor, gamla vackra papperspåsar osv. Resultatet blev underbart!

Att flytta hemifrån verkar så nära just nu.

Javisst, jag har en plats i en studiebostad som hålls för mig tills jag bestämt mig för att ta den / inte ta den. Men när man delat rum hela sitt liv, dvs snart 18 år så låter det inte så underhållande att flytta bort men hamna bo med 2 andra personer - främlingar dessutom. Visst, priset var super, skulle passa mig perfekt. Men annars så tackar jag nej. Min älskling far in till militären om så lite som 25 dagar :( och det finns inget jag hellre sku önska, än att få flytta ihop med honom. Men jag vill, jag måst..få bo ensam en liten stund. Få leva litet med frihet, inga hemkomsttider eller liknande. Jag vet att det att bo med sin pojkvän inte är samma som att bo med ens föräldrar, men jag vill ändå ha friheten att kunna komma och gå som jag vill. Men gör jag det med honom så e jag rädd att det är han som går till slut och inte kommer tillbaka..

Därför önskar jag ett par månader i lugn och ro, för mig själv, i en liten mysig lägenhet, nära skolan och jobbet, så att jag inte ser tillbaka och ångrar någonting. Och om ett par månader skulle han flytta in, sedan senare skulle vi flytta till en större lägenhet, för att utöka vår nu redan perfekta familj <3

Julkorten ritade, nu när julen snart är utanför dörren.



Jag kan int tåla alla kalla, stela, tråkiga och billiga julkort som dumpas ner i min postlåda varje jul.
Varför kan man int bara göra någonting eget, personligt, faktist SÄTTA TID på de människor som betyder nåt för en, är det verkligen för mycket begärt?
Inte en endaste jul kommer jag att ge upp min egen lilla tradition, nämligen att göra korten själv. Vare sig det är juliga eller mindre juliga motiv, så länge som man själv har gjort dem <3


RSS 2.0